midsommar '10 <3

hej hej japp vi är hemma och allt sånt. men jag har mest jobbat och umgåtts med fina vänner sen vi kom hem så bloggen har fått vila lite.


idag är det midsommar och festen ska vara hos mig. jag springer runt som en galning och hoppas bli klar med allt i tid. mary kommer snart och hjälper mig med det sista.

nu måste jag borsta mitt hår så luggen kan se normal ut ikväll!

GLAD MIDSOMMAR ALLA :D


dukningen so far :D

hörs imorgon. PUSS.

Intl Airport.

Sitter just nu på Orlando flygpats och väntar på mat. Vi kom genom med våra väskor med ett halvt kilo tillgodo. Alltså 49Ibs eller 22kg för oss europeer. Uppdatering: nu har vi ätit maten som var mycket god och mättande, och dyr. Men men nu ska vi kolla film. Ses snart! Puss

färg, färg, färg, och converse!

vi sitter just nu och försöker packa våra väskor. det är väldigt svårt måste jag säga. enligt flygbolagets, delta, hemsida står det att en väska får väga 50 Ibs.och enligt google är det 22,6940405895508309430 kg, får man avrunda uppåt eller neråt liksom?! igår när jag vägde min väska vägde den 19. idag har jag lagt i fyra par converse och en t-shirt och nu väger den 23. hur gick det till liksom?! ajja ut med ett par skor och ner me de i handbagaget så ska nog det funka!

imorse startade vi dagen att sola en timme på båda sidorna. och ja jävla nu äntligen har solen tagit! helt underbart, så imorgon innan shuttle bussen kommer blir det en halvtimme på båda bara för att liksom! vi måste ju vara lite solbrända när vi kommer hem, annars blir de brun utan sol på flygplatsen ;D efter det stack vi till wallmart, denna gång med taxi handlade lite smått och sen drog vi på en outlet som hette, premium outlet. ovh jag köpte 4 par converse som sagt och ett edhardy skal till phonen me like :D


brännan syns inte så bra här men jag är iaf så här glad över att vi äntligen fått färg :D



och såhär otroligt sociala är vi när vi är på vårt rum! ska gå och terra henne nu!

ses på onsdag! PUSS!


trollstavar, butterbeer och FÄRG! :D

VI HAR FÅTT FÄRG!!!!!! årets händesle tror jag. helt sjukt. vi har bränt oss lite grann iaf! galet men sant.

idag har vi klarat av hela universal området och åkt helt galna karuseller. vi belv så blöta efter en karusell att vi ansåg att det var lika bra att köra alla tre efter varandra. när vi ändå var blöta liksom. Men preblemet var bara att sen började det åska och regna så vi torkade ju aldrig! vi frös för första gången på hela veckan och det var mest obehagligt att vara så blöt. USCH säger jag. fast nu har vi fått på oss torra kläder och sitter och äter. mumsigt värre! tror vi skulle se färdigt harry potter idag också. vi orkade ju inte i förrgår.

inte handlat så mycket som igår. usch igår var ingen rolig dag för bankortet, men men sånt som händer! haha vi kom in på harry potter land igen och fick då vår butterbeer som vi inte fått innan. estelle tyckte dock inte om den men jag tyckte den var helt okej faktiskt! så länge man inte drack förstora klunkar!. vi köpte även vars en trollstav! såklart liksom när man ändå är här ;D Estelle köpte harry's men jag ville ha ginnys för jag tyckte den var finast men den var slut så jag fick ta dumbledore istället ;D hihi






vi käkade ben and jerry banana split. MUMS!

jag hittade min drömbil :D


försöker ta reda på vilka karuseller som är värda att åka!

universal studios, orlando!

idag har vi besökt den andra parken, universal studios. inte island of adventure som harry potter världen ligger i.  har sett shreck i 4-D, "varit med om" en tunado, varit med i en Disaters movie, åkt en berg och dalbana inspererad av mumien, hajen, simpsons och en jävla massa annat!

där emellan så började det åska och regna som bara den och det håller fortfarande på! klockan är nu 23.06 och det har regnat sedan klockan 19,00.

jag har även fått två stora blåser under min vänster fot som gör VÄLDIGT ont måste jag säga. min stacakrs små fötter är inte vana att gå så här mycket.

men men nu ska vi sova och imorgon tar vi igenom resten av island of adventure, kanske en runda in på harry potter land igen, får se hur läng kön är liksom :D

btw fler bilder och sånt finns på resedagboken:



men självklart kommer några här med :D








GRAND OPENING OF THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER!

klockan är halv sex snart och jag är dödstrött! eller mina fötter gör så ont att jag knappt vet var jag ska ta vägen! men iaf idag har varit en mycket händelserik dag. igentligen den dagen vi väntat mest på här, anledningen till att vi åkte hit liksom.

GRAND OPENING OF THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER! AND WE WHERE THERE! så jäkla galet! vi var bland de 150 första som kom in och vi köade från klockan 0400 imorse! så sjukt galet vi blev först iväg vidade till en bro där det satt ett tjugotal andra potter fantaster och väntade. vi hängde där eftersom vi inte fick lova att vara på universal propperty until 0615. så ju längre tiden gick ju närmare kom vi och klockan 0615 sprang hela kön ( som nu utökat till ett par hundra upp för trappor sprang en lång gång tills vi kom fram till en mur av vakter där vi fick stå och vänta ett tag. forfarande höll jag och estelle oss i täten, vi ville ju inte släppa våra platser så lätt! vi blev senare eskorterade en bit längre in i parken till själva ngången där vi fick stå till klockan slått 0700.

När de öppnade grindarna rådde bara en regel: sprang du så blev du ut skickad ut parken. så det var powerwalka x 3000 som gällde. vi kom fram till en bro tillslut och där tog det slut och på den bron satt vi från 0715-0900 och bara väntade. och väntade och väntade. vi fick även veta att alla vi som stod så pass långt fram och en bit bakom oss var garanterade en plats bland de första som de skulle släppa in. så vi snackade med lite människor. fotograferade lite grann och tiden gick faktiskt ovanligt fort.

runt nio blev vi bortaförda till själva ingången till parken. då blev det grand opening och såklart var potter där. och en väldigt massa andra människor från filmerna så som ron, ginny, draco, Dumbeldoor, Fred & george och neville och enligt estelle: han lille dvärgen ;D sjukt galet och vi stode senare ca 5 meter ifrån de allihop, finns bildbevis :D hihi

nu ska vi byta bilder sen kommer det nog upp några här.
puss.



bild från kön idag. tydligen så var det ett tag upp till 8timmars kö för att ens få komma in på landet! SJUKT :D

bildlånad från insidethemagic.net


bildeeer.


@ Pr1me Outlets!


@ hollywoodstudios!



what's up duck?!

klockan är 1015 och nu precis ringde telefonen och vår mat är här! vi har beställt pizza till rummet! underbart måste jag säga. service och lathet i ett.
men men idag har vi sett animal kingdom och epcot. och en jäkla massa regn! tur att vi kom ihåg regnponchona idag. men det var så himla bra gjort! har sett en massa 3d filmer och allt sånt roligt :D

inatt hämtar taxin oss som ska ta oss till universal studios för att köa in till harry potter grand opening. nu ska vi äta. PUSS

(bilder kommer i nästa inlägg!)


animal kingdom och epcot.

hej igen! just nu sitter vi på rummet och käkar frukost. det fanns ingen plats där nere för oss ovh vi ville ju uppdatera er här hemma lite grann. som jag skrev igår var vi på hollywood studios ovh magic kingdom, så idag för det bli de andra två disney parkerna epcot och animal kingdom.


här kommer lite bilder från början av resan.




jag på flyget :)


förfriskningar på newyorks flygplats :D


frukost i solen.


lyckan över väskorna.

mer bilder kommer ikväll nu måste vi rusa till shuttlen. PUSS.

Magic kingdom & hollywood studios!

Mjellow! Vi har preis kommit tillbaka efter en hel dag i två olika Disney parker, hollywood studios och magic kingdom! Otroligt fina måste jag säga och extremt välgjorda. Uppskattade eller förstod det nog inte lika mycket när jag var mindre men iallafall idag hE jag även återupplevt min värsta mardröm någonsin. HISSEN! Eller the house Of horror som den igentligen heter. Lika läskig som förra gången fast ändå inte. Jag skrämde nog upp mig själv ganska bra. Men iaf. Det har varit värme rekord i Orlando idag på ca 20 år. Dvs 110 farenheight = 43 grader. Galet men sant. Hihi. Nu ikväll såg vi disney paraden på magic Kingdom så otroligt fint ! Men nu måste vi sova noder kommer nog efter frukost imorgon och innan transfern. Imorgon blir det animal kingdom och epcot! Puss

Pr1me Outlets.

hej vänner!

nu ligger vi i sängen beredda att somna vilken sekund som helst. tänkte snabbt sammanfatta dagen så ni vet vad som händer här borta :)
dagen började med att vi gick bort till en wallmart som enligt receptionisten inte skulle ligaa alls långt bor. men vi gick och  gick och gick i evigehter och jag tror det toog minst 1, 20 h och ta sig dit och i denna värma, 35 grader, är det inte nådigt!!
idag har vi till strösta delen varit utan baggage men runt halv fem hamnade de åter igen i våran ägo. så otroligt skönt och vi smet snabbt bort till en outlet lite länge ner på huvudgatan "international Drive". det var trevligt och så men vi tittade mest in utbudet och vad vi kan tänkas handla senare i veckan.

imorgon ska vi dra till disneyland och se vad de har at erbjuda för kul :D på fredag blir det ju harry potter för hela slanten! puss.

btw finns på resedagboken också: Ziggemackvack!
puss.




men lika glad är vi för det.

hej igen! just nu är har vi kopplat upp oss på hotellets nätvärk och försöker hålla er uppdaterade där hemma :) vi står fortfarande utan bagage men vi har precis fått reda på att vi får handla för 500 kr lite nödvändiga saker som vi kan behöva. skönt säger jag! vi ska snart ge oss ut på jakt efter en wallmart eller liknande här i närheten tjej i receptionen var snäll och gav oss en karta till två förvirrade tjejer :)
vi hoppas på att bagage kommer vid halv ett amerikans tid (halv sex, svensk) men man vet förtillälligt inget..
vi åt frukost ute vid poolen klockan halv nio och då var den 29 (!!!!!!!!!) grader. galet men sant. men men nu måste vi sticka till wallmart och se vad denna amerikanska mark kan erbjuda.
PUSS
vi på planet till new york innan allt började klydda. :)
men gladast är nog wallmart ;)

In the states!

Hej alla! Sitter i vår shuttlebuss på orlandosflygplats och väntar på att få komma till hotellet. Det har varit en lång dag med många förseningar och allt. Så men vi har förtilfäligt inget bagage men det kommer imorgon. Det är 28 grader ute och klockan är 0146 här. Pretty hot. Hoppas ni har det bra där hemma puss.

kids in america.

mjellow! nu är allt färdigt och iprincip bara datorn som ska ner. men det får den inte göra förrän imorgon behöver den ju ikväll. så ja nu ska jag och sis se wallander för att varva ner inför imorgon hon reser ju tidigare än vad jag gör. hihi halva familjen olsson på resfot. så ska det va :D

skriver kanske ett inlägg imorgon från phonen. annars så SES FÖR NU DRAR VI TILL USA :D:D:D:D:DD

i can't rest, I can't sleep.

11,95 kg slutade väskan på! :D dock ska schampoo och balsam också ner så jag säger 12 kg. starkt jobbat måste jag säga :D har hela tio kilo att handla där borta. så galet! men jag har sorterat väl måste jag säga! moga uträcknat vad man ska ha på sig mm. ooo jag älskar detta. jag hatar att packa men älskar att resa. ingen bra kombination alls måste jag säga. men skit i det, nu är det gjort och jag känner glädjen :D

nu har jag bara tre punkter kvar att göra.

lägga ner schampoo och balsam.
skriva ut en massa papper
och fixa musik och sånt.


sen ska jag se wallander och försöka sova. undra hur det kommer gå! haha




kör som estelle. första bilden på LE. typ 4 dagen i skolan eller något <3
21 aug 06, always and forever BABE :D <3


packa packa packa..



så här ser min resväska ut för tillfället.. och då har jag inte fyllt andra halvan än. här sorteras det ORDENTLIGT :D ska inte ha så ycket med mig man köper ju en massa där nere ändå :) men snart färdig hoppas jag iaf.

Orlando, Florida!



så här har min och estelles sms konversationer sett ut de senaste dagarna.. dock tog det sista meddelande priset och jag skrattade högt på konsum när jag fick det! lilla vän :) men iaf..



VI ÅKER TILL USA IMORGON OCH DET ÄR HEEEEEEEEEEEEEEELT SINNESSJUKT!!!!!!

akustisk gitarr.


detta är min nya kärlek.


<3



GRATTIS :D


Alex, 20 <3

GRATTIS FINASTE ALEX <3 ikväll ska vi festa loss :D hihi sitter på bussen hem från staden har inhandlat det allra sista inför resan på måndag. Kan ni fatta det vi åker till USA om två dagar :D sen att jag inte börjat packa är en annan sak hahaha :D får väl göra det nu innan jag sticker till Alex. Usch jag hatar att packa :( men men det måste göras helt klart haha :D Igår tog nästkusinen studenten och därmed har vi satt punkt för årets studentfirande :D kul och stressigt och jag villfortfarnde göra om det ! Gud studenten var en fin dag. Men det går inte så jag fokuserar just nu på staterna istället. Ska bli så underbart! Men nu ska jag hoppa av bussen. Puss

sjung om studentens lyckliga dar!

snabbt inlägg innan jag måste rusa igen. idag tar en massa människor studenten! både therez såfie therese elias och annika. och jag ska vara på alla deras utsparkar. tur att fyra av dem går på samma skola ;D haha men jag hoppas de alla har en underbar dag och vädret är ju onekligen på deras sida!. oo jag vill också ta studenten. det var så fint. en helt sinnes sjuk dag. men men det var ett år sedan (imorgon) och det är sjukt. men nu måste jag fortsätta min make up. kan ju inte se ut så här! hahha


 
så här snygga oh lyckliga var vi på vår student <3 5/6 '09

och så här snygga var therez och jag på min student. får se om vi får en liak snygg på hennes idag :D hihi GRATTIS DUDE :D

måste rusa. puss.

The right place

Även idag har det blivit mycket skratt:D det började med att vi hade morgon gymnastik och ingen av oss hade särskilt bra koordination.. Men värst var en chef och jag skrattade så att jag knappt visste var jag skulle ta vägen! det såg så kul ut, sen stod Samhall och tittade på oss som v äi var dumma i huvudet ! Haha jag tränade skrattmusklerna mest hihi :D Sitter på bussen hem och ska stressdyscha stress koä på mig och stress sminka mig inför Bambii's student idag! Ska se när han springer ut och är glad :) ( läs full ;) ) sen ska jag vidare till Lomma för grillning med sandy me like alot! Längesen nu ju hihi verkar som att jag däckar där också, bilen är inte ledig förrän sent så det får nog bli så.. Student imorgon X3 så det blir hem tidigt imorgon.menimorgon är en annan dag och nu ska jag av.. Puss

är det finaste någon kan få.

har haft världens underbaraste dag med finaste alex. längesedan jag skrattade så mycket. o gud vad jag har saknat henne <3 och jag älskar att allt är precis som vanligt mellan oss fast vi inte umgåtts på så många år. åh det är så fint.
vi började med att dricka mixade hallon och is men vi slutade två flaskor rosévin senare (fick lite hjälp av susanne och malin) men ändå. och det var så fint att se henne där. i solen och se så glad ut. det gjorde gått i mitt hjärta.  ovh jag fick äntligen se hennes fina tatueringar!!!! inte en dag för tidigt! haha, vi planerade hennes 20 års fest också. det kommer bli så kul! jag längtar redan, dock vet jag inte vad jag ska köpa men det får bli ett senare projekt.

måste berätta en rolig händelse som hände idag så att vi kan minnas den lång tid fram över.

jag tog lite bilder på alex med min phone och så tykte då hon att hon skulle ta på mig så jag räcker över phonen till henne och säger:

L: Vet du nu hur du gör..?
A: jaaa
Phonen pekar neråt i marken och ljudet att kameran utlöses går av flera gånger.
jag börjar skratta som en galning och plötsligt utbrister alex: VADÅ ÄR DET TUCH?! hahhahahhaa allstå jag mobbades henne hela kvällen för detta och det kommer jag nog göra länge till. <3

nu måste jag sova. öppnar disken imorgon. börjar 7. puss.



Giftmord i malmö 1979.

Hittade en gammal mistänkt tidning här hemma som jag inte har läst. fastnade för en artikel som hette "den
[o]barmhärtige samariten".

1979 dog ett flertal patienter på långvärden här i Malmö och man trodde det kunde handla om en epedemi eller den berycktade Sjukhussjukan som med resistenta stafylokocker som kunde smitta en hel avdelning. Men avdelningen var extremt underbannade och det gjordes ingen utredning. Peter, som han kallas i artiklen, anställdes som 18 åring på avdelning som beredskapsarbetare. 

På morgonen den 12 Januari dog 79-åriga Edna Lindström med samma symptom som så många andra patienter. Hon hade blåsor i munngiporna, i hela munhålan och i strupen.  Några timmar senare fick en annan patient några rum bort i samma koridor samma symptom och en vårdbiträde larmade om att det kunde råda sig om förgiftning. Peter greps några timmar senare och han erkände direkt för mord på omkring 40 personer. Han dömdes dock "bara" för 16 giftmord och elva mordförsök.

Peter är idag runt 50 års åldern och lever ensam i en hyresrätt i centrala Malmö. Det läskiga med allt det här är att han när som helst skulle kunna få jobb inom sjukvården igen. Chefen för behörighetssektionen på Socialstyrelsen säfer att det finns register och olämpliga läkare och sjuksköterskor men inte över de som utan utbildning haft tillfälliga jobb inom sjukvården.

Jag blir rädd när jag läser sånt här. det är ju helt sjukt? bara för att han inte har haft någon utbildning när han jobbade så skulle han kunna få jobb igen? trots sin bakgrund? sveriges regler är sjuka.