Giftmord i malmö 1979.

Hittade en gammal mistänkt tidning här hemma som jag inte har läst. fastnade för en artikel som hette "den
[o]barmhärtige samariten".

1979 dog ett flertal patienter på långvärden här i Malmö och man trodde det kunde handla om en epedemi eller den berycktade Sjukhussjukan som med resistenta stafylokocker som kunde smitta en hel avdelning. Men avdelningen var extremt underbannade och det gjordes ingen utredning. Peter, som han kallas i artiklen, anställdes som 18 åring på avdelning som beredskapsarbetare. 

På morgonen den 12 Januari dog 79-åriga Edna Lindström med samma symptom som så många andra patienter. Hon hade blåsor i munngiporna, i hela munhålan och i strupen.  Några timmar senare fick en annan patient några rum bort i samma koridor samma symptom och en vårdbiträde larmade om att det kunde råda sig om förgiftning. Peter greps några timmar senare och han erkände direkt för mord på omkring 40 personer. Han dömdes dock "bara" för 16 giftmord och elva mordförsök.

Peter är idag runt 50 års åldern och lever ensam i en hyresrätt i centrala Malmö. Det läskiga med allt det här är att han när som helst skulle kunna få jobb inom sjukvården igen. Chefen för behörighetssektionen på Socialstyrelsen säfer att det finns register och olämpliga läkare och sjuksköterskor men inte över de som utan utbildning haft tillfälliga jobb inom sjukvården.

Jag blir rädd när jag läser sånt här. det är ju helt sjukt? bara för att han inte har haft någon utbildning när han jobbade så skulle han kunna få jobb igen? trots sin bakgrund? sveriges regler är sjuka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback